«British Bulldog» 2021-2022 для 7-8 класса: ответы

В среду 15 декабря 2021 года состоится XV международный игровой конкурс по английскому языку «British Bulldog» 2021-2022.

Подготовлено пять вариантов заданий: 2, 3–4, 5–6, 7–8 и 9–11 классы. Вариант заданий для участников из 2-х и 3–4-х классов состоит из 30 вопросов, для участников других возрастных групп из 45. На каждый вопрос нужно выбрать один из четырех вариантов ответов. Время на выполнение заданий – 45 минут.

Предлагаем вашему вниманию вопросы и ответы на конкурс «Британский бульдог» 2021-2022 для учеников 7 и 8 классов.

Ответы на конкурс «Британский бульдог» 2021-2022 для учеников 7-8 классов

Listen to dialogue and find the right answer

1) Who visits the girl?

  • A) David
  • B) Jim
  • C) Susan
  • D) Tom

Ответ: A

2) What does she offer the visitor?

  • A) Tea
  • B) Milk
  • C) Coffee
  • D) Smoothie

Ответ: C

3) Who is the last to agree on the plan of the route?

  • A) David
  • B) Jim
  • C) Susan
  • D) Tom

Ответ: A

4) What was David busy with?

  • A) Writing poems
  • B) Preparing for exams
  • C) Writing a thesis
  • D) Revising the rules

Ответ: C

5) What is marked on the map?

  • A) Hospitals
  • B) Sights
  • C) Airports
  • D) Police stations

Ответ: B

6) When are they going to be in Paris? On the …

  • A) 22nd
  • B) 23rd
  • C) 24th
  • D) 25th

Ответ: D

7) How are they going to get to Paris?

  • A) By car
  • B) By bus
  • C) By plane
  • D) By train

Ответ: D

8) Why have they booked a sleeper?

  • A) It is the cheapest
  • B) They would like to sit up all night
  • C) They didn’t want to sleep
  • D) They want to have a good sleep

Ответ: D

9) Why don’t they want to have meals in restaurants?

  • A) The food isn’t tasty
  • B) The service is bad
  • C) So they can save money
  • D) So they can save time

Ответ: C

10) Why will it be good to stay in a hostel, in their opinion? They could …

  • A) walk a lot
  • B) enjoy the scenery
  • C) watch TV
  • D) cook their own food

Ответ: D

Read the text and answer the questions

The Equator passes through the land of eleven countries of the world, such as Kenya, Indonesia, Brazil and so on. Bolivia is nearer the Equator than Greece, but Greece is nearer the Equator than Denmark. The countries on the Equator mostly have tropical rainforest or an equatorial climate. Places nearer the Equator are hotter, and average annual rainfall is quite high. But why? The Equatordivides the planet into a Northern Hemisphere and a Southern Hemisphere. It is halfway between theNorth Pole and the South Pole. The Earth is widest at its Equator. The heat comes from the Sun. The heat is the same at the Equator and at the Poles. But near the Poles the heat covers a larger areathan at the Equator. So at the Poles each place gets less heat and it is colder. That’s why places farther from the Equator are colder.

11) Which of the listed countries is the nearest to the Equator?

  • A) Denmark
  • B) Greece
  • C) Bolivia
  • D) Russia

Ответ: C

12) How many countries does the Equator go through?

  • A) 3
  • B) 5
  • C) 8
  • D) 11

Ответ: D

13) Which country mentioned in the text does the Equator not go through?

  • A) Brazil
  • B) Kenya
  • C) Greece
  • D) Indonesia

Ответ: C

14) What is typical for the most of the countries on the Equator?

  • A) Taiga
  • B) Glacier
  • C) Steppe
  • D) Tropical rainforest

Ответ: D

15) What about the places nearer the Equator? They are …

  • A) colder
  • B) chillier
  • C) hotter
  • D) cooler

Ответ: C

16) How many parts does the Equator divide our Earth into?

  • A) One
  • B) Two
  • C) Three
  • D) Four

Ответ: B

17) Where is the Earth widest?

  • A) At the North Pole
  • B) At the Greenwich Meridian
  • C) At the South Pole
  • D) At the Equator

Ответ: D

18) Where does the heat come from? From the …

  • A) stars
  • B) Moon
  • C) Sun
  • D) clouds

Ответ: C

19) Is the heat from the Sun the same at the Equator and at the Poles?

  • A) Yes, it is
  • B) Yes, they are
  • C) No, it isn’t
  • D) No, they aren’t

Ответ: A

20) What size area does the heat from the Sun cover near the Poles?

  • A) Large
  • B) Small
  • C) Tiny
  • D) Little

Ответ: A

Choose the correct option

21) Let’s go outside. There’s … noise in here.

  • A) so many
  • B) too many
  • C) too much
  • D) such much

Ответ: C

22) My friend doesn’t speak Italian. I don’t speak it …

  • A) as well
  • B) also
  • C) either
  • D) neither

Ответ: C

23) … Tom nor Ann turned up at the party.

  • A) Both
  • B) Either
  • C) Neither
  • D) Both of

Ответ: C

24) Jack has three brothers, all of … are married.

  • A) these
  • B) which
  • C) whose
  • D) whom

Ответ: D

25) Jim passed the driving test … surprised everybody.

  • A) which
  • B) where
  • C) who
  • D) whom

Ответ: A

26) It’s difficult to understand him because he speaks … quickly.

  • A) such
  • B) such a
  • C) so
  • D) so much

Ответ: C

27) I didn’t realise it was … an old house.

  • A) so
  • B) such
  • C) too
  • D) enough

Ответ: B

28) Why did you buy … food?

  • A) so many
  • B) such much
  • C) such a lot of
  • D) so a lot of

Ответ: C

29) I haven’t got… money for a holiday.

  • A) many
  • B) enough
  • C) too many
  • D) not enough

Ответ: B

30) The food was … hot to eat.

  • A) so a
  • B) such
  • C) too much
  • D) too

Ответ: D

Help to write the story by filling in the right words

People play games for many different reasons. Some games offer excitement and a challenge, while others are (31) because they are a way of relaxing. People first (32) using boards to play games (33) 4,000 years ago. In chess, the board (34) originally meant to be a battlefield and players would move (35) order to take their enemy’s ‘soldliers’. Today, there are thousands of different games. Many games can be played with a (36) of cards. Some (37) skill and need a good memory. But there are others (38) are quite simple and children can learn to play them easily. Some games, like chess, have the same (39) everywhere, but others, such as card games, change from (40) place to another.

31)

  • A) popular
  • B) unacceptable
  • C) tiresome
  • D) inappropriate

Ответ: A

32)

  • A) got
  • B) took
  • C) started
  • D) stopped

Ответ: C

33)

  • A) at
  • B) till
  • C) until
  • D) about

Ответ: D

34)

  • A) has
  • B) was
  • C) had
  • D) were

Ответ: B

35)

  • A) at
  • B) in
  • C) by
  • D) on

Ответ: B

36)

  • A) band
  • B) pack
  • C) store
  • D) quality

Ответ: B

37)

  • A) hold
  • B) join
  • C) involve
  • D) connect

Ответ: C

38)

  • A) who
  • B) what
  • C) which
  • D) whose

Ответ: C

39)

  • A) rules
  • B) orders
  • C) winners
  • D) stadiums

Ответ: A

40)

  • A) a
  • B) the
  • C) one
  • D) any

Ответ: C

Do you know the British Queens?

41) She was the daughter of Henry VIII

  • A) Anne
  • B) Victoria
  • C) Elizabeth I
  • D) Elizabeth II

Ответ: C

42) She was called «the Grandmother of Europe.»

  • A) Anne
  • B) Victoria
  • C) Elizabeth I
  • D) Elizabeth II

Ответ: B

43) The London Underground was opened during the reign of this queen.

  • A) Anne
  • B) Victoria
  • C) Elizabeth II
  • D) Mary I

Ответ: B

44) Shakespeare mainly lived during the reign of Queen …

  • A) Anne
  • B) Victoria
  • C) Elizabeth I
  • D) Mary I

Ответ: C

45) This queen has given regular evening audiences to ten prime ministers.

  • A) Mary I
  • B) Victoria
  • C) Elizabeth I
  • D) Elizabeth II

Ответ: D

Если вы нашли ошибку или не согласны с каким-то ответом — пишите ваш вариант ответа в комментариях!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *