«British Bulldog» 2022-2023 для 3-4 класса: ответы на вопросы

 

«British Bulldog» 2022-2023 для 5-6 класса: ответы

С 13 декабря 2023 года идет международный игровой конкурс по английскому языку «British Bulldog» 2022-2023.

Подготовлено пять вариантов заданий: 2, 3–4, 5–6, 7–8 и 9–11 классы. Вариант заданий для участников из 2-х и 3–4-х классов состоит из 30 вопросов, для участников других возрастных групп из 45. На каждый вопрос нужно выбрать один из четырех вариантов ответов. Время на выполнение заданий – 45 минут.

Предлагаем вашему вниманию вопросы и ответы на конкурс «Британский бульдог» 2022-2023 для учеников 5 и 6 классов.

Ответы на конкурс «Британский бульдог» 2022-2023 для учеников 3-4 классов

Listen and answer the questions

1. Where does the man want to go?

  1. To London
  2. To the platform 5
  3. To Oxford
  4. To Bath

Ответ: C

2. How is the man going to get there?

  1. By tram
  2. By plane
  3. By train
  4. By bus

Ответ: C

3. What is the number of the platform?

  1. 10
  2. 1
  3. 2
  4. 3

Ответ: D

4. What does the man want to buy?

  1. Ice-cream
  2. Tickets
  3. Books
  4. Toys

Ответ: B

5. How much does the man pay?

  1. 3 pounds
  2. 10 pounds
  3. 30 pounds
  4. 33 pounds

Ответ: C

Read the text and answer the questions

There once lived a clever man with three sons. He loved them very much, but he was sorry that they often quarrelled. One day he wanted to teach them a lesson. He showed his sons a bundle of sticks and asked them to break the bundle in half. The youngest son put the bundle across his knee but couldn’t break it. The middle son put the sticks on the ground and wanted to break them with his hands. The oldest son took the ends of the bundle in each hand and tried to split it in half in front of him, but also with no result. Then their father untied the bundle and gave one stick to each song. The songs easily broke the sticks in half. «My sons», said the wise father, «each of you alone is as weak as one of these sticks. But if you all stand together, nobody will be able to break you».

6. What kind of man was the father?

  1. Wise
  2. Stupid
  3. Brave
  4. Silly

Ответ: A

7. Why was the man often worried? Because his sons … a lot.

  1. walked
  2. worked
  3. argued
  4. played

Ответ: C

8. What does «to teach them a lesson» mean in the text? To make the sons …

  1. read books
  2. do homework
  3. do exercises
  4. stick together

Ответ: D

9. What did the boys’ father do with the sticks? He … the sticks.

  1. unfastened
  2. cut
  3. decorated
  4. burnt

Ответ: A

10. What did the man want his sons to do in the future? To … each other.

  1. fight with
  2. hate
  3. quarrel with
  4. help and support

Ответ: D

11. He didnt listen the teachers instructions.

  1. -to
  2. -with
  3. -at

Ответ: A

12. Whose cat is this?

  1. -its my,
  2. -its mine,
  3. -its me,
  4. -its our

Ответ: B

13. What time the first lesson start at?

  1. -is,
  2. -do,
  3. -does,
  4. -has

Ответ: C

 

14. What the men like to do?

  1. -do,
  2. -does,
  3. -is,
  4. -are

Ответ: A

15. Do you like TV?

  1. -watch,
  2. -to look,
  3. -looking,
  4. -watching

Ответ: D

Fill in the article

16. My father is

  1. a artist
  2. an artist
  3. the artist
  4. artist

Ответ: B

17. This is … where Jack lives

  1. a houses
  2. an house
  3. the house
  4. house

Ответ: C

Правильные ответы на остальные вопросы:

(по нашему мнению)

18. B

19. A

20. D

21. A

22. A

23. B

24. D

25. B

26. C

27. C

28. D

29. C

30. B

Просьба к посетителям сайта фанкино: если есть более полная информация (например сами вопросы с 18 по 30), то напишите в комментариях

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *