Конкурс по английскому языку «British Bulldog» 2023 для 9-11 классов: ответы на вопросы

 

Британский бульдог 2023 конкурс

С 13 декабря 2023 года идет международный игровой конкурс по английскому языку «British Bulldog» 2023.

Подготовлено пять вариантов заданий: 2, 3–4, 5–6, 7–8 и 9–11 классы. Вариант заданий для участников из 2-х и 3–4-х классов состоит из 30 вопросов, для участников других возрастных групп – из 45. На каждый вопрос нужно выбрать один из четырех вариантов ответов. Время на выполнение заданий – 45 минут.

Предлагаем вашему вниманию вопросы и ответы на конкурс «Британский бульдог» 2023 для учеников 9-11 классов.

Ответы на конкурс “Британский бульдог” 2023 для учеников 9-11 классов

1. How long will it take the group to get to the factory?

A. An hour or so
B. An hour and a half
C. Half an hour
D. 2 hours

Ответ: A

2. What can you see in the mountains?

A. Lakes
B. Caverns
C. Waterfalls
D. Valleys

Ответ: B

3. What do they produce at the factory?

A. Cars
B. Puppets
C. Carpets
D. Trumpets

Ответ: C

4. Which is the maximum height of the mountains in the region?

A. 200 metres
B. 300 metres
C. 3000 metres
D. More than 3000 metres

Ответ: C

5. Which fruit do they not grow in the region?

A. Lemons
B. Plums
C. Oranges
D. Grapefruit

Ответ: B

6. What proves that the region is attractive for tourists?

A. Agriculture
B. Traffic jams
C. Many hotels
D. Carpet factory

Ответ: C

7. When does it not usually rain?

A. In December
B. In January
C. In February
D. In autumn

Ответ: C

8. How many days a year are usually rainy and cloudy?

A. Nine months
B. 50 days
C. Nobody knows
D. 40 days

Ответ: B

 

9. What can tourists enjoy doing in the region most of the year?

A. Growing fruits
B. Skiing in the mountains
C. Walking in the rain
D. Swimming in the sea

Ответ: D

10. Where do the tourists go alpine skiing in the winter?

A. In the city centre
B. Far from the city centre
C. Along the beach
D. On the coast of the sea

A safe and comfortable working environment will boost your energy and help you to avoid fatigue. If your working area is well designed, you’ll be able to work comfortably and efficiently in one position with no adverse effects on your health. A well-designed chair will help you to avoid back aches and tiredness. A good quality monitor will reduce eye strain and help you to avoid headaches. There are many other factors that affect the impact a monitor can have on your health and well-being. These include your monitor’s refresh rate, glare from the screen’s surface, reflectiveness, and dot pitch. The lower the dot pitch, the clearer the image. Give yourself a break from your computer every twenty minutes or so. This reduces wear and tear on both body and mind. Keep yourself fresh by stretching, walking around, and drinking water. Sit up straight with your feet flat on the floor slightly in front of your knees. Your wrists and hands should be in a straight line with your arms. Make sure that you don’t twist your wrists at awkward angles.

Ответ: B

11. Why is comfortable working environment so important? It can …

A. ruin your health
B. increase your efficiency
C. make you laugh
D. make you feel tired

Ответ: B

12. Which is not a synonym for the word «fatigue»?

A. tiredness
B. exhaustion
C. nausea
D. weariness

Ответ: C

13. What effect may a poor working environment have on your health?

A. Unfavourable
B. Positive
C. Unforgettable
D. Desired

Ответ: A

14. Why does the article recommend well-designed chairs? They

A. prevent pain
C. are hard
B. are executive chairs
D. are made of leather

Ответ: A

15. What can poor quality monitors cause?

A. Eye fatigue
B. Backache
C. Toothache
D. Bad mood

Ответ: A

16. Which negative effects, that are not mentioned in the text, do computers have on peoples health?

Ответ: C

17. How often should you have a break according to the article?

Ответ: A

18. What is advised to do during the breaks? To

Ответ: C

19. While working on the computer, your feet should be.

Ответ: C

Остальные вопросы и ответы на них появятся на нашем сайте чуть позже.

Если у вас есть более полная информация, будем рады видеть её в комментариях к данной статье.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *